Home България 9 от най-престижните места за пиво в Европа (Лятно пътешествие)

9 от най-престижните места за пиво в Европа (Лятно пътешествие)

by admin
9 от най-престижните места за пиво в Европа (Лятно пътешествие)

9 от най-добрите бирени дестинации в Европа, освен Мюнхен. През по-голямата част от последните няколко години, заради пандемията, едно от най-големите удоволствия в живота ни беше “измъкнато” изпод краката ни. Става дума за срещата на по бира с приятели след дълъг работен ден. Дори не е просто развлечение – това е начин да се релаксираме и да се насладим на вкусни напитки в компанията на хора, които обичаме.

И ако Мюнхен е познатата столица на бирата, има и други места в Европа, където можем да опитаме разнообразни и качествени марки. Ето 9 от тях:

1. Прага, Чехия – Прага е известна с богатата си история и култура, но не трябва да пропускаме и чудесните Чешки бирени градини. Тук можем да опитаме автентични марки като Пилснер Уркуел или Крушовице.

2. Брюксел, Белгия – Белгийските бири са известни в целия свят и Брюксел е идеалното място да ги опитаме. От плътни трипели до освежаващи ламбици, тук можем да намерим разнообразие от вкусове.

3. Амстердам, Холандия – В Амстердам можем да се насладим на не само бирата, но и на културата на пивоварството. Можем да посетим музея на Хайнекен или да се запознаем с местните занаятчии, които произвеждат уникални марки.

4. Дублин, Ирландия – Как можем да говорим за бирени дестинации без да споменем Ирландия? В Дублин можем да опитаме класическото ирландско стаут пиво Гинес или да посетим една от много пивоварни в града.

5. Мюнхен, Германия – Не можем да пропуснем Мюнхен в списъка с най-добри бирени дестинации. Тук се провежда един от най-големите пивни фестивали в света – Октоберфест. Можем да опитаме традиционното баварско пиво и да се насладим на атмосферата на празника.

6. Брюж, Белгия – Освен Брюксел, Белгия има и друг град, който е известен със своите бири – Брюж. Тук можем да опитаме много различни стилове, като ламбик, гуз и трипел.

7. Порто, Португалия – Португалия не е само известна с портовете си, но и със своята бира. В Порто можем да опитаме местни марки като Супер Бок или Кристал.

8. Виена, Австрия – Виена е градът на класическата музика, но и на отличната бира. Тук можем да опитаме австрийски стилове като Вайцен или Марцен.

9. Лондон, Великобритания – Лондон не е само за любителите на алекота и гин-тоник. Градът предлага разнообразие от ръчно изработени бири и пивоварни, където можем да се насладим на уникални вкусове.

Това са само някои от най-добрите бирени дестинации в Европа, които можем да посетим през лятото. Независимо дали сте любител на светлото или тъмното пиво, в тези градове ще откриете нещо за вас. Заповядайте и се насладете на едно от най-големите удоволствия в живота – срещата с приятели и бира.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign