Home България 42 случая на коронавирус са регистрирани в България

42 случая на коронавирус са регистрирани в България

by admin
42 случая на коронавирус са регистрирани в България

42 нови случая на коронавирус у нас са регистрирани днес, според данните от Единния информационен портал. Общият брой на направените тестове е 1 235.

Според съобщението, в страната продължава да се наблюдава увеличение на случаите на COVID-19. Въпреки предприетите мерки за ограничаване на разпространението на вируса, броят на заразените продължава да расте.

Здравните власти призовават гражданите да спазват препоръките за социално дистанциране и хигиена, като носене на маска и често измиване на ръцете. Особено важно е да се избягва прекомерното събиране и големите събития, които могат да допринесат за разпространението на вируса.

В момента здравната система работи под напрежение, като болниците са пълни с пациенти. Здравните служби правят всичко възможно, за да осигурят необходимата помощ и лечение на заразените.

Националната стратегия за борба с коронавируса продължава да бъде приоритет за правителството. Допълнителни мерки и ограничения може да бъдат въведени, ако ситуацията се влоши.

Всички граждани трябва да бъдат отговорни и да спазват указанията на здравните власти. Само чрез общи усилия и солидарност ще успеем да преодолеем тази трудна периода и да намалим разпространението на коронавируса в страната.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign