Home България 24 юни 1947 г. – Те пристигнаха от… Космоса?

24 юни 1947 г. – Те пристигнаха от… Космоса?

by admin
24 юни 1947 г. - Те пристигнаха от... Космоса?

След Втората световна война американският предприемач Кенет Арнолд съобщава, че на 24 юни 1947 година, докато пътувал със своя частен самолет в района на Маунт Рейнир в щата Вашингтон, той забелязва необичайно ярки светлини, които се движат бързо през небето. Той описва тези обекти като “летящи дискове”, което по-късно става известно като “НЛО” или Неопознати Летящи Обекти.

Това съобщение на Арнолд привлича голям интерес от страна на медиите и публиката. След публикуването на статия за случая в един местен вестник, много хора започват да докладват за подобни наблюдения по цялата страна. Така започва епидемията от НЛО сигнали.

Арнолд описва движението на обектите като “бързи и леки като лист”. Той изчислява скоростта им да бъде около 1,200 мили на час, което е невероятно бързо за това време. Той също така забелязва, че обектите се движат в групи и изглеждат като “летящи таралежи”.

Тези необичайни наблюдения предизвикват интереса на армията и правителството на САЩ. В резултат на това, в същата година е сформирана Комисията по НЛО, която има за цел да проучва и докладва за подобни явления.

След случая с Кенет Арнолд, много други хора започват да докладват за НЛО сигнали. Това води до различни теории и спекулации относно произхода и характеристиките на тези обекти. Някои хора вярват, че НЛО-тата са извънземни кораби или интелигентни форми на живот от друг планетен свят.

Въпреки че имаше много разследвания и доклади относно НЛО-тата през годините, все още няма конкретни доказателства или научни обяснения за тези явления. Те остават мистерия и предизвикват интереса и любопитството на много хора по света.

Независимо от това, случаят с Кенет Арнолд през 1947 година е смятан за един от първите и най-известните случаи на НЛО наблюдения. Той играе важна роля в развитието на учението за НЛО-тата и продължава да бъде източник на интерес и дебати дори до днес.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign