Home България 12 юни – Световен ден за противодействие на детския труд

12 юни – Световен ден за противодействие на детския труд

by admin
12 юни - Световен ден за противодействие на детския труд

Днес е Световният ден за борба с детския труд. Този ден се отбелязва от Международната организация по труда от 2002 година. Целта на този ден е да се привлече внимание към проблема с детския труд в света.

Детският труд е сериозен проблем, който засяга милиони деца по света. Много деца са принудени да работят в опасни условия и да изпълняват тежки задачи, които не са подходящи за тяхната възраст. Това може да има сериозни последици за тяхното здраве и образование.

Международната организация по труда работи усилено, за да се бори с проблема с детския труд. Те работят за подобряване на законите и политиките, които засягат децата, и за насърчаване на образованието и здравето им.

Въпреки усилията на Международната организация по труда, проблемът с детския труд продължава да съществува. Затова е важно да продължим да работим за неговото премахване и да подкрепяме усилията на организациите, които се борят с този проблем.

Световният ден за борба с детския труд е възможност да се привлече внимание към този сериозен проблем и да се насърчат действия, които ще помогнат да се премахне детският труд в света. Нека работим заедно, за да защитим правата на децата и да им осигурим по-добро бъдеще.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign