Home България “Яндекс” разкрива шокиращи детайли за борбата си за оцеляване между Москва и Запада, отказвайки информацията на ФСБ

“Яндекс” разкрива шокиращи детайли за борбата си за оцеляване между Москва и Запада, отказвайки информацията на ФСБ

by admin
"Яндекс" разкрива шокиращи детайли за борбата си за оцеляване между Москва и Запада, отказвайки информацията на ФСБ

Компанията “Яндекс”, базирана в Москва, беше глобена от московски съд със сумата от 2 милиона рубли (еквивалент на 24 242 долара) за повтарящи се нарушения. Решението на съда е свързано с дейността на компанията в областта на уличната картина.

Според информацията, предоставена от официални източници, “Яндекс” е бил глобен поради неправомерно използване на данни от Гугъл стрийт. Технологичната компания е била обвинена в многократно копиране и използване на материали от платформата за улична картина без разрешение.

Според представителите на “Яндекс”, те не са имали намерение да нарушават авторските права и са работели в рамките на законовите ограничения. Компанията твърди, че е използвала данни от Гугъл стрийт само за подобряване и актуализация на своята услуга за улична картина.

Въпреки това, московският съд е решил, че “Яндекс” е прекалил с използването на материали от Гугъл стрийт и е нарушил авторските права на компанията. Съдът е приел, че “Яндекс” не е спазвал законовите изисквания и не е получил разрешение за използването на тези данни.

Глобата, наложена върху “Яндекс”, има за цел да накаже компанията за неправомерното използване на материали от Гугъл стрийт и да предупреди други технологични компании да спазват авторските права. Това решение може да има сериозни последствия за бизнеса и репутацията на “Яндекс”.

Представителите на компанията заявиха, че ще обжалват решението на московския съд и ще докажат своята невинност. Те подчертават, че “Яндекс” винаги е уважавала авторските права и законовите изисквания.

В момента остава да се види каква ще бъде окончателната судебна резолюция по случая и дали “Яндекс” ще успее да се измъкне от глобата. Въпреки това, това решение подчертава важността на спазването на авторските права и законите в областта на информационните технологии.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign