Home България Шокиращо! Посетители на ресторант край Варна станаха жертва на салмонела – брой 14!

Шокиращо! Посетители на ресторант край Варна станаха жертва на салмонела – брой 14!

by admin
Шокиращо! Посетители на ресторант край Варна станаха жертва на салмонела - брой 14!

14 души са били приети в Инфекциозната болница във Варна след като са консумирали бяла риба в едно заведение в курорта “Св. св. Константин и Елена”, съобщава БНТ. Заразяването им е станало през миналата седмица, на различни дати, потвърждават от здравната инспекция в града. Пробите от хранителните продукти в ресторанта са били изследвани и резултатите за салмонела са отрицателни. Въпреки това, четирима от хората все още се заразени с бактерията.

Според информацията, предоставена от здравните органи, пациентите показват различни симптоми на инфекцията – главоболие, треска, гадене и диария. Те биват наблюдавани и лечени в Инфекциозната болница във Варна.

Здравните служби провеждат разследване за да установят източника на заразата. Предполага се, че причината може да е в храната, която са консумирали засегнатите лица в ресторанта. Въпреки че пробите от храната са дали отрицателни резултати за салмонела, това не изключва възможността за заразяване.

Здравните органи призовават всички, които са посетили заведението и са имали подобни симптоми след консумация на храна там, да потърсят медицинска помощ и да бъдат изследвани. Също така, препоръчва се да бъдат предприети мерки за предотвратяване на разпространението на инфекцията.

Салмонелозата е инфекциозно заболяване, предизвикано от бактерията Salmonella. Тя може да се предава чрез контакт с инфектирани животни или консумация на контаминирани храни. Симптомите включват главоболие, треска, гадене и диария. Обикновено инфекцията преминава самостоятелно след няколко дни без специално лечение.

В случая в Инфекциозната болница във Варна се предприемат всички необходими мерки за лечение и контрол на заразата. Пациентите получават подходящо лечение и се наблюдават от медицински специалисти.

Здравните органи продължават да работят в тясно сътрудничество с ресторанта, където е възникнал проблемът, за да се установи източника на заразата и да се предотврати разпространението й. Следва да бъдат предприети всички необходими мерки за осигуряване на безопасността на хранителните продукти и хигиената в заведението.

Всички граждани, които имат информация или подозрения относно случая, могат да се обърнат към здравните органи или полицията. Важно е да бъде осигурена пълна прозрачност и информация за случая, както и да бъде предприета незабавна реакция за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Салмонелозата е сериозно заболяване, което може да предизвика сериозни последици за здравето на засегнатите лица. Затова е от съществено значение да бъдат предприети всички необходими мерки за контрол и предотвратяване на разпространението й.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign