Home България Шокиращо! ВКС ще обяви решението си по делото за смъртта на Милен Цветков и присъдата на Николов

Шокиращо! ВКС ще обяви решението си по делото за смъртта на Милен Цветков и присъдата на Николов

by admin
Шокиращо! ВКС ще обяви решението си по делото за смъртта на Милен Цветков и присъдата на Николов

Във Върховния касационен съд започва заседание по делото за смъртта на журналиста Милен Цветков. Съдът трябва да потвърди или промени наложеното наказание от две инстанции преди това, които определиха 9 години затвор за Кристиан Николов за причиняване на смърт по небрежност, предава БНТ. Трагедията стана през 2020 година на Великден. Тогава колата на Кристиан Николов се заби в автомобил, в който пътуваше Милен Цветков. Журналистът загина моментално.

Според данните от разследването, Кристиан Николов шофираше с изключително висока скорост и не спазваше правилата на движение. Той използвал мобилния телефон по време на шофирането и не е бил внимателен към пътния трафик. Това довело до сериозна катастрофа и загубата на живота на Милен Цветков.

През 2020 година две инстанции вече са наложили наказание на Кристиан Николов – 9 години затвор. Сега Върховният касационен съд ще разгледа делото и ще реши дали да потвърди или промени тази присъда. Заседанието започва днес и се очаква да продължи няколко дни.

Смъртта на Милен Цветков предизвика голям обществен интерес и вълнение. Той беше известен журналист, който работеше за един от водещите медийни издания в страната. Случаят повдигна важни въпроси за безопасността по пътищата и необходимостта от строг контрол над шофьорите, които не спазват правилата.

Семейството на Милен Цветков изразява надежда, че ВКС ще потвърди присъдата от предходните инстанции и ще осигури справедливост за техния загинал близки. Те призовават съда да не позволява на лицата, които причиняват такива трагедии, да остават безнаказани.

От своя страна, адвокатът на Кристиан Николов се опитва да оспори присъдата и да докаже, че клиентът му не е бил отговорен за смъртта на Милен Цветков. Той твърди, че има недостатъци в разследването и че някои факти не са били взети предвид при определянето на наказанието.

Очаква се заседанието във Върховния касационен съд да бъде открито за публика. Много хора, включително колегите и приятели на Милен Цветков, изразиха желание да присъстват и да следят развитието на делото. Те искат правосъдието да бъде спазено и отговорните за трагедията да бъдат наказани.

След края на заседанието ВКС ще обяви своята присъда. Решението ще бъде от голям обществен интерес и може да има далечодействащи последствия за правосъдието в страната. Очаква се решението да бъде взето след добре обмислено разглеждане на всички факти и доказателства, представени пред съда.

След като ВКС приключи разглеждането на делото, ще бъде взета окончателна присъда за Кристиан Николов. Той може да бъде задържан в затвора за дълго време, ако съдът потвърди наказанието от предходните инстанции. Справедливостта за Милен Цветков и неговото семейство ще бъде постигната само ако отговорните бъдат наказани с подходящия затворен режим.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign