Home България Шокиращо! Взривяващ брой на новите случаи с COVID-19 в България! Какво планира МЗ?

Шокиращо! Взривяващ брой на новите случаи с COVID-19 в България! Какво планира МЗ?

by admin
Шокиращо! Взривяващ брой на новите случаи с COVID-19 в България! Какво планира МЗ?

COVID-19 в България: Нови случаи за последното денонощие

През последните 24 часа в България са регистрирани 19 новодиагностицирани пациенти с COVID-19, според данните от Единния информационен портал. В този период са извършени общо 390 теста. Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас достигна 1 308 604. От тях 1 849 са починали.

Министерството на здравеопазването обяви, че ще премахне карантината за някои групи хора. Това включва лицата, които са получили две дози от ваксината срещу COVID-19 или имат сертификат за преживял COVID-19 през последните шест месеца. Те няма да бъдат задължени да остават в карантина при контакт с положителен случай.

В момента продължават усилията за ваксинация на гражданите. До момента общият брой на използваните дози достигна 3 155 650, а ваксинираните лица са 1 558 646. От тях 1 042 300 са получили пълната ваксинационна схема, а останалите са получили първа доза.

Здравните власти продължават да призовават гражданите да спазват противоепидемичните мерки. Те напомнят за необходимостта от носене на маска, поддържане на социална дистанция и избягване на големи събирания. Всички тези мерки имат за цел да намалят разпространението на вируса и да запазят здравето на хората.

Ситуацията с COVID-19 продължава да бъде предизвикателство за България и света като цяло. Властите продължават да работят усилено, за да осигурят достъп до ваксини и да контролират разпространението на вируса. Гражданите трябва да бъдат отговорни и да спазват указанията на здравните организации, за да помогнат за преодоляването на тази криза.

COVID-19 в България остава сериозна заплаха за общественото здраве. Необходимо е да се продължат усилията за ваксинация и спазване на противоепидемичните мерки. Само чрез сътрудничество и отговорност можем да преодолеем тази криза и да защитим здравето на всички граждани.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign