Home България Финансова криза с пенсиите: Бюджетът не може да покрие над 4 милиарда лева

Финансова криза с пенсиите: Бюджетът не може да покрие над 4 милиарда лева

by admin
Финансова криза с пенсиите: Бюджетът не може да покрие над 4 милиарда лева

Драма с пенсиите: Над 4 млрд. лева не достигат, прехвърлят се от бюджета

Над 4 млрд. лева не са достатъчни за изплащане на възнагражденията на възрастните хора през първите пет месеца на годината. Тези пари са събрани от данъци, като например ДДС и данък върху доходите, а не от осигуровки.

Това финансово положение предизвиква сериозна драма за пенсионерите, които очакват своите заплати. Затова правителството е принудено да прехвърли пари от бюджета, за да покрие тази недостигнала сума.

Този проблем подчертава сериозната финансова криза, пред която е изправена държавата. Вместо да разчитаме на осигуровките и парите, които хората внасят редовно, трябва да прибягваме до използването на други фискални ресурси.

Важно е да се намерят решения за тази финансова криза, за да се гарантира стабилността на пенсионната система и да се осигури достойно заплащане на възрастните хора. Надяваме се, че правителството ще предприеме необходимите мерки, за да се пребори с този проблем и да защити интересите на пенсионерите.

Това е сериозна тема, която изисква внимание и действия от страна на отговорните институции. Само по този начин можем да гарантираме благополучие и увереност в бъдещето на пенсионерите в нашата страна.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign