Home България Украйна предприема контраофанзива в различни посоки, използвайки положението в Русия.

Украйна предприема контраофанзива в различни посоки, използвайки положението в Русия.

by admin
Украйна предприема контраофанзива в различни посоки, използвайки положението в Русия.

Кадър ФБ

Високопоставеният заместник-министър на отбраната на Украйна, Хана Маляр, съобщи, че в събота войските на Киев започнаха офанзива в няколко района. Това е част от усилията на страната да защити своята територия и да възстанови контрола си над определени области.

Малко след полунощ беше издаден официален комюнике, което потвърждаваше старта на операцията. В него се посочва, че целта е да се прекратят нападенията от проруски сепаратистки групировки и да се осигури мир и стабилност в региона.

Според Маляр, офанзивата е планирана и подготвена добре. Войските на Киев разполагат с необходимите ресурси и подкрепа, за да постигнат своите цели. Той добавя, че операцията ще продължи до постигането на желания резултат.

Заместник-министърът не разкри конкретни детайли за районите, в които се провежда офанзивата. Това е с цел да се запази стратегическата изненада и да се предотврати информационни утечки към противника.

Международната общност следи внимателно развитието на събитията в Украйна и изразява загриженост относно ескалацията на конфликта. Очаква се, че решението на Киев да стартира офанзива ще доведе до нови напрежение и реакции от страна на Русия.

Въпреки това, Маляр подчертава, че Украйна има правото и задължението да защитава своята територия и граждани. Той призовава международната общност да подкрепи страната в борбата й за мир и стабилност.

Очаква се развитието на конфликта в Украйна да продължи да привлича голям интерес от страна на световните медии и политически анализатори. Всички очакват новини за успехите или предизвикателствата, пред които ще се изправи украинската армия в своята офанзива.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign