Home България Украинското министерство на отбраната изразява становище за събитията в Москва: Нека се самоунищожат

Украинското министерство на отбраната изразява становище за събитията в Москва: Нека се самоунищожат

by admin
Украинското министерство на отбраната изразява становище за събитията в Москва: Нека се самоунищожат

от ареста на опозиционния лидер Алексей Навални, са привлякли вниманието на международната общност. Украинският зам.-министър на отбраната Ганна Маляр изрази своята загриженост по повод на тези събития и коментираше ситуацията в Москва.

Маляр подчерта, че Украйна следи внимателно развитието на политическата криза в Русия и изразява надежда, че конфликтът ще бъде решен по мирен път и чрез демократични процеси. Тя призова за спазване на основните права и свободи на гражданите и зачитане на принципите на правовата държава.

Зам.-министърът подчерта още, че Украйна е готова да подпомогне Русия в намирането на мирно решение и да предостави необходимата помощ, ако такова е поискано от страната. Тя изрази солидарност с руския народ и надежда за бъдещето им.

Малар призова международната общност да следи внимателно развитието на събитията в Русия и да подкрепи демократичните процеси в страната. Тя подчерта, че стабилността и демокрацията в Русия са от значение не само за региона, но и за целия свят.

В заключение, Маляр изрази надежда, че политическата криза в Русия ще бъде решена по мирен начин и чрез демократични процеси. Тя призова за спазване на основните права и свободи на гражданите и зачитане на принципите на правовата държава. Украйна е готова да помогне на Русия в този процес и да предостави необходимата подкрепа.

Това беше коментарът на украинския зам.-министър на отбраната Ганна Малар относно размириците в Москва, предизвикани от ареста на Алексей Навални.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign