Home България Украинският завод ще осъществи ремонт на шест двигателя за българските изтребители МиГ-29 срещу сумата от 15.490 милиона лева.

Украинският завод ще осъществи ремонт на шест двигателя за българските изтребители МиГ-29 срещу сумата от 15.490 милиона лева.

by admin
Украинският завод ще осъществи ремонт на шест двигателя за българските изтребители МиГ-29 срещу сумата от 15.490 милиона лева.

Украински завод ще извърши ремонт на шест двигателя за българските изтребители МиГ-29 срещу обща сума от 15.490 милиона лева, според информацията на “Свободна Европа”. Това съобщение подчертава значението на външното сътрудничество за модернизацията и поддръжката на военната техника на България.

Ремонтните дейности ще бъдат извършени от украинския завод, който е специализиран в поддръжка и ремонт на авиационна техника. Това партньорство е от голямо значение за България, тъй като осигурява необходимата експертиза и опит за основен ремонт на двигателите на МиГ-29.

Бюджетната сума от 15.490 милиона лева е инвестиция в безопасността и оперативността на българските военни сили. Ремонтирането на двигателите ще гарантира нормалното функциониране и готовността на изтребителите МиГ-29, които са от съществено значение за въздушната ни отбрана.

Това сътрудничество между България и Украйна е само един пример за важността на международното партньорство в областта на отбраната. Такива договорености и сделки не само подобряват оперативните способности на страните, но и укрепват взаимодействието и доверието между тях.

България продължава да инвестира в модернизацията на своята военна техника, като осигурява необходимите ресурси и експертиза. Този ремонт на двигателите на МиГ-29 е само част от широкомащабния процес на модернизация, който страната преминава, за да гарантира сигурността и защитата на своята територия.

В заключение, ремонтът на шестте двигателя за българските изтребители МиГ-29 представлява значим крачка напред в поддръжката и модернизацията на българската военна авиация. Това сътрудничество с украинския завод допринася за подобряване на оперативните възможности на България и засилва нейната позиция в областта на отбраната.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign