Home България Тодор Тагарев продължава да следва решението на Народното събрание за помощ на Украйна.

Тодор Тагарев продължава да следва решението на Народното събрание за помощ на Украйна.

by admin
Тодор Тагарев продължава да следва решението на Народното събрание за помощ на Украйна.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев гостува в предаването „Защо, господин министър?“ по бТВ и говори за някои от най-актуалните теми в областта на отбраната. Той обсъди възможността за закупуване на нови бойни самолети, като посочи, че това е необходимо за модернизацията на българските ВВС. Министърът също така сподели, че в момента се извършва проучване на пазара, за да се определи най-подходящият модел самолет за България.

Тагарев разговаряше и за увеличаването на бюджета за отбрана. Той обясни, че това е необходимо, за да се подобри обучението на войските и да се осигури по-добра екипировка за тях. Министърът подчерта, че България трябва да има силна и модерна армия, която да може да защитава държавата в случай на нужда.

Тагарев коментира и ситуацията в Сирия и Ирак, като заяви, че България е готова да подкрепи международните усилия за борба с тероризма. Той посочи, че българските войски са готови да участват в мисии на НАТО и Европейския съюз, за да се подпомогне стабилността в региона.

В края на предаването, министърът на отбраната отговори на въпросите на зрителите и подчерта необходимостта от по-голяма информираност на обществото за важността на отбраната. Тагарев заяви, че България има нужда от активна и ангажирана общественост, която да подкрепя усилията за модернизация на армията и защитата на държавата.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign