Home България Телефонни разговори на Путин с президентите на Беларус, Узбекистан и Казахстан

Телефонни разговори на Путин с президентите на Беларус, Узбекистан и Казахстан

by admin
Телефонни разговори на Путин с президентите на Беларус, Узбекистан и Казахстан

Кремълският лидер Владимир Путин се срещна по телефона с президентите на Беларус Александър Лукашенко, Узбекистан Шавкат Мирзиёев и Казахстан Касым-Жомарт Токаев. Разговорите обхванаха различни важни теми, свързани с двустранните отношения и регионалната стабилност.

По време на разговора между Путин и Лукашенко беше подчертано значение на укрепването на стратегическото партньорство между Русия и Беларус. Двете страни изразиха готовността си да продължат работата по общите проекти в областта на енергетиката, промишлеността и транспорта.

Също така, двамата лидери обсъдиха текущите предизвикателства в региона и потвърдиха необходимостта от укрепване на колективната безопасност. Те подчертаха значението на поддръжката на стабилността в Евразийския и СНГ регион, както и необходимостта от сътрудничество в борбата срещу тероризма и други заплахи.

След това, Путин проведе разговор с президента на Узбекистан Шавкат Мирзиёев. Двете страни обсъдиха перспективите за развитие на двустранните отношения в различни области, като икономиката, търговията и инвестициите. Особено внимание беше обърнато на регионалното сътрудничество и интеграцията в Централна Азия.

Накрая, Путин се свърза с президента на Казахстан Касым-Жомарт Токаев. Двете страни обсъдиха напредъка в реализацията на общите проекти по енергетиката, инфраструктурата и транспорта. Те подчертаха значението на укрепването на двустранното партньорство и продължаването на добросъседските отношения между Русия и Казахстан.

Телефонните разговори между Путин и тримата държавни глави подчертаха значението на сътрудничеството и диалога в региона. Те потвърдиха готовността си да продължат работата за подобряване на отношенията и укрепване на стабилността в Евразия.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign