Home България Тайнственият колапс на моста в село Боровци: Какво се крие зад проливните дъждове?

Тайнственият колапс на моста в село Боровци: Какво се крие зад проливните дъждове?

by admin
Тайнственият колапс на моста в село Боровци: Какво се крие зад проливните дъждове?

Река Бързия причини разрушение на бреговете и изложи водопровода, който води до селото.

В резултат на тежките наводнения, мостът в село Боровци, разположено в Монтана, се срути. Това се случи поради непрекъснатите валежи и бързото течение на река Бързия, която причини сериозни повреди на бреговете и подкопа под основата на моста.

Според местните жители, мостът беше от съществено значение за селото, тъй като свързваше голяма част от населението с основните удобства и услуги. Сега обаче, срутването на моста представлява сериозно предизвикателство за жителите на Боровци.

Водопроводът, който преминаваше през моста, също беше повреден от наводнението. Това означава, че селото вече няма достъп до прясна питейна вода. Жителите се нуждаят от спешни мерки и ремонтни дейности, за да се възстанови достъпът до вода.

Местните власти вече започнаха да предприемат действия за възстановяване на моста и водопровода. Инженерите и строителите са мобилизирани, за да изградят нов мост и да поправят повредената инфраструктура. Очаква се работата да отнеме няколко седмици, преди селото да бъде отново свързано с външния свят.

Това не е първият път, когато река Бързия причинява наводнения и разрушения в района. Местните жители изразяват загриженост относно бъдещите наводнения и настоятелно призовават за по-добра инфраструктура и защита срещу природните бедствия.

Надяваме се, че властите ще предприемат необходимите мерки, за да предотвратят подобни инциденти в бъдеще и да защитят селата от наводненията на река Бързия.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign