Home България Тайнствената дата, която промени живота на Румен Радев

Тайнствената дата, която промени живота на Румен Радев

by admin
Тайнствената дата, която промени живота на Румен Радев

Румен Радев празнува рожден ден на 18 юни и навършва 60 години. Той е генерал от резерва и бивш президент на Република България. Радев е роден в град Пловдив и е завършил Военна академия “Георги Стойков Раковски”. През годините той е служил във Военноморските сили на България и е заемал различни командни позиции.

През 2016 година Румен Радев се кандидатира за президент на страната и печели изборите. Той постъпва на поста през януари 2017 година и остава на него до януари 2022 година. През своя мандат като президент, Радев активно се занимава с вътрешната и външната политика на България.

Един от най-значимите приноси на Румен Радев към страната е неговата борба с корупцията и независимостта на съдебната система. Той се стреми да укрепи доверието на гражданите в институциите и да гарантира правосъдие за всички.

След края на своя мандат като президент, Румен Радев продължава да се ангажира с политическата сцена в България. Той основава политическа партия “Има такъв народ” и се стреми да промени политическата система в страната.

Румен Радев е известен също така със своята активна позиция по отношение на външната политика. Той подкрепя евроатлантическата интеграция на България и залага на добросъседските отношения със съседните държави.

С рождения си ден, Румен Радев продължава да бъде важна фигура в политическия живот на България. Той е символ на смелост, решителност и ангажираност към благото на страната и нейните граждани. Желаем му здраве, щастие и успехи в бъдещето.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign