Home България Събитие с мощност 5,7 по Рихтер потресе Фиджи! Ще ви остави без дъх!

Събитие с мощност 5,7 по Рихтер потресе Фиджи! Ще ви остави без дъх!

by admin
Събитие с мощност 5,7 по Рихтер потресе Фиджи! Ще ви остави без дъх!

Земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер разлюля бреговете на Фиджи, според информацията от АП. Според данните, земетресението е станало в близост до островите и е предизвикало трептене на земята и вибрации в района.

Според сеизмолозите, епицентърът на земетресението се намира на около 100 километра от бреговата линия на Фиджи. Това го прави доста близко до обитаемите райони и може да е предизвикало значителни щети.

Местните жители съобщават за интензивни трусове и разрушения в някои части на островите. Някои сгради са получили сериозни повреди, а пътищата са били разкъсани от падналите камъни и обломки.

Властите в момента провеждат оценка на щетите и помагат на пострадалите. Екипи за спешна помощ и спасителни служби са изпратени към засегнатите райони, за да осигурят необходимата помощ и подкрепа.

Засегнатите жители се опитват да се възстановят след труса и да се справят с последиците от разрушенията. Местните власти призовават гражданите да бъдат внимателни и да следват указанията за безопасност, докато продължава оценката на щетите.

Земетресенията не са необичайни за Фиджи, който е разположен в зоната на Тихоокеанския огън. Регионът е известен с активна сейсмична дейност и често е подложен на земетресения и цунами.

Според данни от Глобалния център за наблюдение на цунами и предупреждение, няма информация за риск от цунами след това земетресение. Все пак, местните жители биват призовани да бъдат внимателни и да следват инструкциите на властите.

Земетресението край Фиджи напомня за уязвимостта на хората пред природните бедствия. Важно е да имаме планове за спешна помощ и да бъдем готови да се справим със ситуации като тази. Надяваме се, че пострадалите ще получат необходимата помощ и подкрепа, а районът ще бъде възстановен възможно най-скоро.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign