Home България Сутрешно земетресение в околностите на Благоевград

Сутрешно земетресение в околностите на Благоевград

by admin
Сутрешно земетресение в околностите на Благоевград

Земетресение с магнитуд М=3.7 бе регистрирано тази сутрин в района на град Благоевград.

Според информация от Националния Сеизмологичен Център, земетресението е станало в 8:30 часа и е имало епицентър на около 10 километра южно от Благоевград. Това бе усетено от местното население и предизвика лека тревога.

В момента няма данни за пострадали хора или материални щети. Екипи на спешните служби са изпратени на мястото на инцидента, за да оценят ситуацията и да предоставят необходимата помощ, ако е необходимо.

Земетресенията в този район не са необичайни, тъй като Благоевград се намира в зоната на Голямото българско разломно депресивно поле. Това поле е известно с активна сейсмична дейност и периодични земетресения.

Националният Сеизмологичен Център продължава да наблюдава ситуацията и ще предостави допълнителна информация, ако е необходимо. Всички граждани, които са усетили земетресението, се призовават да докладват за това на компетентните органи.

Земетресенията са природно явление, което може да бъде предизвикано от движението на земните плочи. Важно е гражданите да бъдат информирани за процедурите по безопасност и как да реагират в случай на земетресение.

Това е последната информация относно земетресението в района на Благоевград. Ще продължим да следим развитието на ситуацията и ще предоставяме актуални данни при необходимост.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign