Home България Стойчо Стойчев разкрива: Шокиращ план на президента за овладяване на властта през местните избори

Стойчо Стойчев разкрива: Шокиращ план на президента за овладяване на властта през местните избори

by admin
Стойчо Стойчев разкрива: Шокиращ план на президента за овладяване на властта през местните избори

Стойчо Стойчев: Възможно е президентът да опита да навлиза във властта през кандидатури на местните избори. “Враговете на конституционната форма се опитват да разпаднат коалицията преждевременно”. Няма да се стигне до нова политическа криза, изрази мнение пред БНР политологът Стойчо Стойчев. “Залогът е много по-голям. Още с оставката на Иван Костов идва времето за нови предизборни борби и това може да доведе до промени в политическата ландшафта”, заяви той.

Според Стойчев, имайки предвид сложната политическа обстановка в страната, не е изключено президентът Румен Радев да се опита да упражни влияние чрез подкрепата на кандидатурите на местните избори. Това може да бъде начин за навлизане в политическата система и за установяването на контрол над правителството.

Политологът обаче подчерта, че това не е ново явление и се е случвало и в миналото. Президентите са използвали подобни стратегии, за да укрепят своята позиция и да повлияят на политическите процеси в страната. Въпреки това, Стойчев предупреди, че това може да доведе до разпадането на текущата коалиция и до преждевременни избори.

Той също така отбеляза, че враговете на конституционната форма се опитват да разрушат коалицията преждевременно. Това може да бъде стратегия за слабост на правителството и за ослабване на властта на ГЕРБ. Според Стойчев, някои политически сили могат да имат интерес към такава политическа криза, защото тя може да им даде възможност да постигнат по-голяма подкрепа от избирателите.

Въпреки тези опасения, Стойчев не вярва, че ще имаме нова политическа криза. Той смята, че залогът е много по-голям и че с оставката на Иван Костов идва времето за нови предизборни борби. Това може да доведе до промени в политическата ландшафта и да отвори възможности за различни политически сили.

В заключение, Стойчев подчерта, че политическата обстановка в страната е сложна и нестабилна. Въпреки това, той не вярва, че ще имаме нова политическа криза. Вместо това, можем да очакваме нови предизборни борби и промени в политическата ландшафта. Тези промени могат да донесат както предизвикателства, така и възможности за различните политически сили в страната.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign