Home България Стартира изграждането на втория модулен патрулен кораб за ВМС във Варна

Стартира изграждането на втория модулен патрулен кораб за ВМС във Варна

by admin
Стартира изграждането на втория модулен патрулен кораб за ВМС във Варна

Снимки Булфото

Исторически ден за морската столица.

Днес се проведе церемония по залагане на кила на втория многофункционален модулен патрулен кораб във Варна. Това е исторически момент за морската столица, който ще укрепи нейната отбранителна способност и ще подобри сигурността по Черноморското крайбрежие.

Новият кораб, чийто проект е разработен от български инженери, ще бъде основно предназначен за извършване на патрулиране и наблюдение в Черно море. Той ще бъде оборудван с модулни системи, които ще позволяват приспособяването му към различни операции и задачи. Корабът ще има висока скорост и голяма автономност, което го прави подходящ за действия както в близост до брега, така и на по-големи разстояния от него.

Важно е да се отбележи, че строителството на този кораб е част от стратегическата програма за модернизация на Военноморските сили на България. Това е доказателство за ангажимента на страната ни към укрепване на своята отбранителна способност и подобряване на сигурността в региона.

Очаква се новият патрулен кораб да бъде завършен и въведен в експлоатация през следващите години. Той ще бъде ценна добавка към флота на Военноморските сили и ще играе ключова роля в осигуряването на безопасността по Черноморското крайбрежие.

Този исторически момент заслужава да бъде отбелязан, тъй като представлява значителна стъпка напред за морската столица и потвърждение на нейната ангажираност към сигурността и стабилността в региона. Нека да гордеем с новия патрулен кораб, който ще служи защитата на България и нейните интереси по моретата.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign