Home България Средната пенсия в България е 735,48 лева на месец, съобщава НСИ

Средната пенсия в България е 735,48 лева на месец, съобщава НСИ

by admin
Средната пенсия в България е 735,48 лева на месец, съобщава НСИ

Националният статистически институт (НСИ) направи смела прогноза за доходите на пенсионерите в България. Според тях, средният пенсионер получава около 735,48 лева на месец. Това е средно ниво на доходите, което може да се очаква от пенсионерите в страната.

НСИ обяснява, че тази прогноза е базирана на данни от последните години и включва всички видове пенсии – старчески, инвалидни, вдови и други. Въпреки това, те признават, че има значителни разлики в доходите на пенсионерите в различните региони на страната.

Например, пенсионерите в големите градове като София и Пловдив имат по-високи доходи в сравнение с тези в по-малките градове и селата. Също така, доходите на пенсионерите зависят и от техния трудов стаж и размера на пенсията им.

НСИ призовава правителството да обърне повече внимание на доходите на пенсионерите и да предприеме мерки за подобряване на тяхната финансова ситуация. Те също така призовават работодателите да предоставят по-добри условия на работа и по-високи заплати, което ще доведе до по-високи доходи за бъдещите пенсионери.

Въпреки това, НСИ признава, че тези мерки няма да решат проблема с доходите на пенсионерите в краткосрочен план. Затова те предлагат и други мерки като увеличаване на социалните помощи и подпомагане на най-бедните пенсионери.

В крайна сметка, НСИ призовава всички заинтересовани страни да работят заедно, за да се намали бедността сред пенсионерите и да се подобри техните жизнени условия.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign