Home България Спуснахме руски военен хеликоптер – Евгений Пригожин

Спуснахме руски военен хеликоптер – Евгений Пригожин

by admin
Спуснахме руски военен хеликоптер - Евгений Пригожин

Лидерът на руската наемническа групировка “Вагнер”, която започна въоръжен бунт срещу руския генерален щаб, заяви, че неговите бойци са готови да продължат борбата до последно дишане. Той изрази увереността си в победата и обеща да прекрати всички опити за преговори с руските власти.

“Вагнер” е известна с участието си в конфликти като тези в Украйна и Сирия, като наемници под командването им участват в битки по целия свят. Но този път те се обърнаха против своите родни власти.

Лидерът на групировката обясни, че мотивацията за бунта е неудовлетворение от политиката на Кремъл спрямо “Вагнер”. Той твърди, че руските официални структури не признават значимостта и приноса на групировката за страната.

Според него, “Вагнер” е играел ключова роля в различни операции, които са били от полза за Русия. Те са били незаменими в борбата срещу тероризма и поддържането на руските интереси в чужбина.

Лидерът на групировката заяви, че неговите бойци ще продължат да се борят до край, защото вярват в правотата на своята кауза. Той призова всички руснаци да се присъединят към тях и да подкрепят усилията им за свобода и промени.

В момента обстановката в Русия е напрегната, а действията на “Вагнер” предизвикват загриженост както в страната, така и в международната общност. Очаква се руските органи да предприемат мерки за потушаване на бунта и възстановяване на контрола над групировката.

Независимо от развитието на ситуацията, е ясно, че “Вагнер” ще продължи да представлява сериозен проблем за руските власти. Въпросът остава как ще се развият събитията и дали бунтът ще има влияние върху политическата сцена в Русия.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign