Home Бизнес Специалисти шокират съдията: Тайнствената формула за “сградната инсталация” разкрива удивителни тайни

Специалисти шокират съдията: Тайнствената формула за “сградната инсталация” разкрива удивителни тайни

by admin
Специалисти шокират съдията: Тайнствената формула за "сградната инсталация" разкрива удивителни тайни

Експерти пред съда: Формулата за „сградната инсталация“ ни цака. До дни ВАС обявява новата методика за незаконна. Формулата за изчисляване и калкулиране на топлинната енергия, излъчвана в сградната инсталация, е невярна и ощетява потребителите. Това е заключението на вещото лице инж. Еким Бойчинов по делото срещу методиката, гледано от тричленен съдебен състав.

В последно време формулата за “сградната инсталация” става предмет на сериозни спорове и критики от страна на експертите. Според тях, тази формула не само често дава неточни резултати, но и причинява значителни финансови загуби на потребителите.

Инженер Бойчинов, който е свидетел в делото срещу методиката, ясно заявява, че формулата за изчисляване и калкулиране на топлинната енергия в сградната инсталация е невярна. Той обяснява, че тази формула не взема предвид всички фактори, които могат да влияят на консумацията на топлина в сградите. В резултат на това, потребителите плащат по-високи сметки за отопление и охлаждане, отколкото реално изразходват.

Според експертите, проблемът с формулата за “сградната инсталация” е свързан с липсата на точни данни за характеристиките на сградата и нейната изолация. Формулата не взема предвид различните материали и конструкции, които могат да повлияят на разхода на топлина. Това води до неточни изчисления и неправилно определени размери на отоплителните системи.

ВАС (Върховен административен съд) ще обяви новата методика за незаконна след няколко дни. Това означава, че формулата за “сградната инсталация” ще бъде премахната и заменена с нова, която да отчита всички необходими фактори и да осигурява точни изчисления на топлинната енергия.

Този проблем не засяга само потребителите, но и строителните компании и архитектите. Те трябва да имат достъп до точни данни за консумацията на топлина в сградите, за да могат да проектират и строят по-ефективни системи за отопление и охлаждане. Неточностите в формулата за “сградната инсталация” водят до грешки в проектирането и изпълнението на такива системи.

ВАС трябва да действа бързо и решително, за да премахне невярната формула за “сградната инсталация” и да я замени с нова методика, която ще осигури точни изчисления на топлинната енергия. Това ще помогне както на потребителите, така и на строителството като цяло.

Надеждността на формулата за “сградната инсталация” е от решаващо значение за правилното функциониране на отоплителните системи в сградите. Само с точни изчисления и калкулации можем да гарантираме ефективността и икономичността на тези системи. Затова е необходимо да се работи върху разработването на нова методика, която да отчита всички фактори и да осигурява точни резултати.

В заключение, формулата за “сградната инсталация” трябва да бъде преразгледана и подобрена, за да отговаря на нуждите и очакванията на потребителите. Новата методика трябва да бъде базирана на точни данни и да осигурява правилни изчисления на топлинната енергия. Само по този начин можем да гарантираме ефективността и удовлетворението от отоплителните системи в сградите.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign