Home България Снегът покри Турция

Снегът покри Турция

by admin
Снегът покри Турция

Снежна покривка се появи върху високите планини в турския окръг Ардахан, Източен Анадол, дори по време на лятото, съобщава местно телевизионно предаване. Необичайното явление изненада жителите и привлече вниманието на медиите.

Според данни от метеорологичната служба, снягът е паднал на надморска височина от няколко хиляди метра. Това е необичайно за този период от годината и рядко се случва в региона.

Местните жители бяха изумени от заснежената пейзажна картина, която се разкри пред техните очи. Много хора използваха възможността да направят селфита и да споделят уникалния момент в социалните мрежи.

Експертите обясняват, че причината за необичайното явление е комбинацията от ниската температура и специфични атмосферни условия. Високопланинските райони са по-изложени на променливи метеорологични условия, което може да доведе до такива неочаквани снежни падания.

Местните власти предупредиха гражданите да бъдат внимателни и предпазливи при движение в засегнатите райони. Също така, те призоваха хората да се наслаждават на красотата на природата, но същевременно да запазват безопасността си.

Снягът през лятото е рядко явление, което привлича интерес и любопитство от страна на местното население. Това ни напомня за капризите на природата и колко уникална може да бъде планетата ни.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign