Home България Скоро гръмотевични бури ще разтърсят Варна и други градове в Източна България!

Скоро гръмотевични бури ще разтърсят Варна и други градове в Източна България!

by admin
Скоро гръмотевични бури ще разтърсят Варна и други градове в Източна България!

…лчево, Силистра и Разград”, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Прогнозата е за днес и утре.

Според метеоролозите, причината за образуването на гръмотевичните бури е влизането на студена въздушна маса от северозапад. Тя ще се сблъска с топлата въздушна маса над България и това ще доведе до нестабилно време.

Очаква се гръмотевичните бури да бъдат придружени от обилни валежи, градушки и поройни дъждове. В някои райони може да има и силни вятрове. Местно временно подобрение на времето може да настъпи само след края на бурите.

Метеоролозите призовават гражданите да бъдат предпазливи и да следват инструкциите на компетентните органи. Силният вятър може да причини повреди по постройките, а поройните дъждове да предизвикат наводнения.

Според прогнозата, времето ще се стабилизира от утре следобед. Очаква се облачно време със слаб до умерен вятър. Температурите ще бъдат около 25-30 градуса.

Гражданите трябва да бъдат внимателни и да избягват открити пространства по време на гръмотевичните бури. Силният вятър може да повреди дървета и електрически кабели, което може да доведе до нарушаване на електроснабдяването.

Местните власти призовават гражданите да не паркират автомобилите си под дървета или в близост до реки и потоци. Това може да предотврати евентуални щети от паднали клони или наводнения.

Времето през последните дни е нестабилно и променливо. Гражданите трябва да следят актуалната метеорологична информация и да бъдат готови за всякакви изменения в условията.

НИМХ продължава да наблюдава развитието на времето и ще предоставя актуална информация за прогнозата. Гражданите могат да се информират от официалните канали на института или от местните медии.

Времето е нещо, което не можем да контролираме, но можем да бъдем предпазливи и готови за всякакви ситуации. Нека следваме препоръките на специалистите и да се грижим за себе си и за околната среда.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign