Home България Синдикатите настояват за увеличение от 70 лева на минималната заплата още през тази година.

Синдикатите настояват за увеличение от 70 лева на минималната заплата още през тази година.

by admin
Синдикатите настояват за увеличение от 70 лева на минималната заплата още през тази година.

Синдикатите настояват за увеличение на минималната заплата в тазгодишния бюджет. Те предлагат да се повиши от 780 лева на 850 лева или дори до 900 лева. Според синдикалните организации, това ще помогне на работниците да се справят по-добре със загубите, причинени от икономическата криза, предизвикана от пандемията COVID-19.

Синдикатите подчертават, че увеличението на минималната заплата е необходимо за подобряване на жизнения стандарт на работниците и за осигуряване на достоен живот за тях и техните семейства. Те призовават правителството да обърне сериозно внимание на тази искане и да го включи в бюджета.

Опозиционни политически партии подкрепят искането на синдикатите и призовават правителството да действа в интерес на работниците. Те подчертават, че увеличението на минималната заплата ще има положителен ефект върху икономиката, като ще стимулира потреблението и ще допринесе за икономическото възстановяване на страната.

Въпреки това, някои работодатели изразяват опасения от увеличението на минималната заплата. Те твърдят, че това може да доведе до съкращаване на работни места и затруднения за бизнесите, особено за малките и средните предприятия.

Синдикатите обаче отхвърлят тези опасения и подчертават, че увеличението на минималната заплата е необходимо за борба с ниското заплащане и социалното неравенство. Те призовават работодателите да приемат тази промяна като инвестиция в своя персонал и да съумеят да си осигурят конкурентността чрез повишаване на производителността.

Остава да видим как ще решат правителството и парламентът по въпроса за увеличение на минималната заплата. Все пак, синдикатите продължават да настояват и се надяват, че техният глас ще бъде чут и взет под внимание при формирането на бюджета за следващата година.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign