Home България Силен градушков удар разтърси Костинброд, бурята наближава София

Силен градушков удар разтърси Костинброд, бурята наближава София

by admin
Силен градушков удар разтърси Костинброд, бурята наближава София

Гръмотевична буря с градушка удари Костинброд. По последни данни бурята вече образува градушка с размер на лешник. Жители на града се изправиха пред необичайно явление, като небето се превърна в тъмно и започна да се чува зловещият звук на гръмотевиците. След това започна да пада градушката, която имаше размер на лешник и причини значителни щети в района.

Местните жители бяха изненадани от интензивността на бурята и необичайното количество градушки. Много от тях успяха да се приберат вкъщи преди началото на бурята, но имаше и такива, които останаха изложени на яростта й.

Според местните метеоролози, тази буря е една от най-силните, които са засегнали региона за последните години. Времето през последните дни е било нестабилно и променливо, като това може да е допринесло за формирането на толкова силна буря.

След като градушката премина, започнаха проверките на щетите. Много автомобили и сгради бяха повредени от големите ледени топчета. Някои от прозорците на сградите бяха разбити, а покривите им показваха явни следи от ударите на градушката.

Местното население вече започна да почиства и поправя щетите, но процесът ще отнеме време и усилия. Властите обещават помощ и подкрепа за пострадалите и ще предоставят необходимата помощ за възстановяването на района.

Тази гръмотевична буря с градушка е напомняне за неизбежността на природните стихии и важността да бъдем подготвени за тях. Жителите на Костинброд сега трябва да оценят значимостта на осигуреността и предпазните мерки при подобни явления, за да намалим риска от щети и загуби.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign