Home България Серия от експлозии в склада на Гебрев

Серия от експлозии в склада на Гебрев

by admin
Серия от експлозии в склада на Гебрев

Кадър БТВ

Пожар в склад за военни материали, притежание на оръжейния магнат Емилиян Гебрев, е предизвикал поредица от взривове край град Карнобат. Инцидентът е станал вчера следобед и се разпространил паника сред местното население.

Според свидетели, пожарът е започнал около 15:00 часа и бързо се разраствал. Огънят обхванал склада за военни материали, който се намира на територията на имението на Емилиян Гебрев. В резултат на инцидента, складът бил напълно унищожен.

Взривовете, които последваха след пожара, причиниха значителни щети както на имуществото в склада, така и на околните постройки. Спасителните екипи бяха изправени пред сериозно предизвикателство при гасенето на огъня и контролирането на последствията от взривовете.

Местните жители бяха приканени да напуснат района заради опасността от разпространение на пожара и взривовете. Властите наложиха временна забрана за достъп до зоната, с цел да се предотврати евентуални рискове за живота и здравето на хората.

Причините за пожара все още не са ясни и ще бъдат обект на детайлно разследване от компетентните органи. Спекулации се появиха относно възможното неправилно съхранение или небрежно отношение към военните материали, които може да е довело до запалването им.

Емилиян Гебрев е известен като успешен бизнесмен и притежател на много складови помещения за военни материали. Той е бил обект на медийна внимание поради своята богата колекция от оръжия и интерес към военната индустрия.

Властите обещават да направят всичко необходимо, за да установят причините за инцидента и да предприемат подходящи мерки, за да се предотвратят подобни случаи в бъдеще. Гражданите изразяват загриженост и се надяват, че отговорните лица ще бъдат държани отговорни за последиците от пожара и взривовете.

Този инцидент е напомняне за необходимостта от стриктно спазване на правилата за сигурност при съхранението на военни материали и контрола върху техния достъп. Важно е да се гарантира безопасността на обществото и да се предотвратят подобни инциденти, които могат да имат сериозни последствия.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign