Home България Сензационно! Топлите температури ще се изкачат до 34 градуса, докато морското крайбрежие ще бъде облачно и с дъждовни изненади

Сензационно! Топлите температури ще се изкачат до 34 градуса, докато морското крайбрежие ще бъде облачно и с дъждовни изненади

by admin
Сензационно! Топлите температури ще се изкачат до 34 градуса, докато морското крайбрежие ще бъде облачно и с дъждовни изненади

Днес максималните температури ще са от 27 до 34 градуса, според информацията на синоптикът от Bulgaria ON AIR, Александрина Янкова.

Във вътрешността на страната ще има слънчево време и високи температури. Топлината ще достигне до 34 градуса, като най-горещо ще бъде в районите на Стара Загора и Пловдив. В други градове като София и Варна, максималните температури ще бъдат около 30 градуса.

На морското крайбрежие също ще е горещо. Там термометрите ще показват около 27 градуса. Местният бриз може да освежи атмосферата и да направи по-приятно пребиваването на плажа.

Синоптиците предупреждават за висок риск от слънчев удар и прекомерно излагане на слънцето. Препоръчително е да се избягва директната слънчева светлина в периода между 11:00 и 16:00 часа. Носенето на шапка, слънчеви очила и нанасянето на слънцезащитен крем с висок фактор е задължително.

В планинските райони ще има по-приятно време за отдих. Там температурите ще бъдат по-ниски, около 20 градуса. Вечерта може да се усети леко изстудяване, затова е препоръчително да се носи лек пуловер или яке.

Синоптиците не предвиждат валежи през деня, но вечерта може да има краткотрайни грозови бури в изолирани райони. Тези бури обикновено не продължават дълго и не представляват сериозна заплаха.

За хората, които планират активности на открито, е препоръчително да следят прогнозата за времето и да бъдат подготвени за всякакви изменения. Важно е да се осигури достатъчно течности и да се избягва физическата активност в най-горещите часове на деня.

Следващите дни се очаква времето да продължи да бъде горещо и слънчево. Синоптиците прогнозират, че температурите ще останат високи, но може да има леко изстудяване през нощта. Валежите са малко вероятни и ще бъдат изолирани.

Така че, ако планирате плажен ден или разходка на открито, не забравяйте да си вземете слънцезащитни средства и да се насладите на лятото!

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign