Home България Сензационно! Британският военен министър отказва кандидатстване за шеф на НАТО

Сензационно! Британският военен министър отказва кандидатстване за шеф на НАТО

by admin
Сензационно! Британският военен министър отказва кандидатстване за шеф на НАТО

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви в сряда, че не предвижда да поеме ръководството на НАТО като генерален секретар след Йенс Столтенберг. Това изявление беше направено след като имаше спекулации, че Уолъс може да бъде назначен за тази пост.

В интервюто си, Уолъс подчерта, че е ангажиран с текущата му роля като министър на отбраната и не планира да променя позицията си. Той изрази своята благодарност към Йенс Столтенберг за неговото лидерство и работа в НАТО и подчерта необходимостта от продължаване на укрепването на алианса.

Спекулациите за възможното назначение на Уолъс започнаха след като той беше издигнат до поста министър на отбраната през октомври миналата година. Той е известен с опита си в областта на политиката и отбраната и е активно участвал във важни решения и инициативи.

Въпреки това, Уолъс ясно заяви, че е фокусиран върху настоящата си роля и ще продължи да работи за подобряване на отбранителните способности на Великобритания. Той подчерта необходимостта от силна и устойчива НАТО, която да се пребори с предизвикателствата на съвременната глобална сигурност.

Уолъс изрази загрижеността си относно поведението на Русия и нейните провокации в близкия изток. Той подчерта необходимостта от обединение на страните-членки на НАТО за защита на своите интереси и стабилността в региона.

Относно бъдещето на НАТО, Уолъс заяви, че алиансът трябва да продължава да инвестира в модернизацията и разработката на новаторски технологии. Той подчерта значението на киприйското партньорство за НАТО и призова всички членове да работят за постигане на общи цели и задачи.

В заключение, Бен Уолъс потвърди, че няма да кандидатства за поста генерален секретар на НАТО и ще продължи да работи в полза на отбранителните интереси на Великобритания. Той изрази своята подкрепа към Йенс Столтенберг и призова за силна и единна НАТО, способна да се справя с предизвикателствата на днешния свят.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign