Home Бизнес Сензационно! Бизнесът се влюбва в непълнолетни работници и е готов да ги наема все повече

Сензационно! Бизнесът се влюбва в непълнолетни работници и е готов да ги наема все повече

by admin
Сензационно! Бизнесът се влюбва в непълнолетни работници и е готов да ги наема все повече

Бизнесът в България проявява интерес към наемането на все повече непълнолетни работници, но хотелиерите изразиха своето недоволство от процедурите, свързани с това. През първите пет месеца на годината Главната инспекция по труда е издала над 2500 разрешения за наемане на работници под 18 години. Това е повече от броя разрешения, които са били дадени през същия период миналата година.

На фона на икономическото възстановяване след пандемията от COVID-19, бизнес секторът в страната търси начини да увеличи работната сила и да задоволи нуждите си за персонал. Една от опциите, която предприемачите разглеждат, е да наемат непълнолетни работници.

Въпреки че има интерес от страна на бизнеса, хотелиерите изразиха недоволството си от процедурите, които трябва да бъдат спазени при наемането на непълнолетни. Те твърдят, че процесът е сложен и времеемки, което затруднява бързото попълване на свободните работни места.

През първите пет месеца на годината Главната инспекция по труда е издала над 2500 разрешения за наемане на непълнолетни работници. Това е значително повече от броя разрешения, които са били дадени в същия период миналата година. Все повече предприятия в страната са започнали да виждат ползите от наемането на младежи под 18 години и са готови да инвестират време и ресурси в обучението им.

Непълнолетните работници представляват ценен актив за бизнеса поради своята енергия, гъвкавост и желание за учене. Техният принос може да помогне на компаниите да постигнат по-голям успех и конкурентно предимство.

Въпреки положителните страни от наемането на непълнолетни, хотелиерите изразяват опасенията си от процедурите, свързани с това. Те посочват, че трябва да спазват строги правила и регулации, които включват получаване на разрешение от Главната инспекция по труда и спазване на работно време, подходящо за непълнолетни.

Според хотелиерите, процесът на получаване на разрешение за наемане на непълнолетни работници е сложен и времеемки. Това затруднява бизнеса да бъде гъвкав и да реагира бързо на нуждите си за персонал. Освен това, хотелиерите изразяват загриженост от високите глоби и наказания, които могат да бъдат наложени при неспазване на правилата.

Въпреки тези предизвикателства, все повече предприятия в България са готови да инвестират в обучението и развитието на непълнолетните работници. Това може да помогне за подобряването на качеството на труда им и да гарантира успешно включване в работния процес.

В заключение, бизнесът в България проявява интерес към наемането на все повече непълнолетни работници. Въпреки това, хотелиерите изразяват недоволството си от процедурите, свързани с това. Независимо от предизвикателствата, все повече компании са готови да инвестират в обучението и развитието на младежите под 18 години и да се възползват от техния потенциал за успех и растеж.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign