Home Бизнес “Сензационна разследваща новина: Разкриват схеми на компании за изпращане на трудова ръка към Германия!”

“Сензационна разследваща новина: Разкриват схеми на компании за изпращане на трудова ръка към Германия!”

by admin
"Сензационна разследваща новина: Разкриват схеми на компании за изпращане на трудова ръка към Германия!"

Инспектори от България и служители на германската Дирекция за финансов контрол на недекларирания труд провеждат съвместна проверка на фирми, които изпращат работници в Германия. Тази инициатива е резултат от сигнал за нарушени права на български работници, които са командировани да работят в завод за производство на бетонни изделия.

Проверката се извършва върху германско дружество, чието име не е споменато. Инспекторите ще разследват дали това дружество спазва законодателството и правата на работниците. Основната цел е да се установи дали българските работници получават задължителното заплащане и социални осигуровки, както и дали условията им на труд са в съответствие с нормите.

Тази проверка е част от усилията за борба с недекларирания труд и злоупотребите по време на командировките на български работници в чужбина. В последните години се наблюдава значително увеличение на броя на българските работници, които се изпращат в Германия и други страни от Европейския съюз. Това е резултат от свободното движение на работна ръка в рамките на ЕС.

Въпреки че много български работници имат положителни преживявания и успешен професионален опит в чужбина, все още има случаи на злоупотреби и нарушения на техните права. Затова е необходимо да се провеждат редовни проверки и да се предприемат действия при установени нередности.

Инспекторите ще разгледат всички аспекти, свързани с трудовите права на българските работници, включително заплащането, работното време, условията за живот и труд, както и осигуряването на социални осигуровки. Ако се установят нередности или злоупотреби, ще бъдат предприети необходимите мерки за защита на правата на работниците.

Тази съвместна проверка е доказателство за сътрудничеството между България и Германия в борбата с недекларирания труд и нарушенията на правата на работниците. Това е важна стъпка към постигането на по-справедливи условия за българските работници, които изпращат временно в чужбина.

В заключение, проверката на фирми за изпращане на работници в Германия е от голямо значение за гарантирането на правата и достойните условия на труд за българските работници. Тя е част от усилията за премахване на недекларирания труд и злоупотребите, които все още засягат някои от тях. Само чрез такива проверки и сътрудничество между държавите можем да осигурим по-справедлива и равнопоставена работна среда за всички работници.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign