Home Бизнес “Сензационна прогноза: Спа хотелите ще предлагат над 50% работни места!”

“Сензационна прогноза: Спа хотелите ще предлагат над 50% работни места!”

by admin
"Сензационна прогноза: Спа хотелите ще предлагат над 50% работни места!"

Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, изрази надежда, че през месеците юли и август ще имаме заетост от над 50% в спа хотелите. Тя направи тази заявка по време на интервю за Българското национално радио (БНР). Като припомни, че морето е популярна дестинация, но много хора обичат да посещават и планините.

Кацарова сподели също така, че курортният комплекс Пампорово предлага иновативна програма, свързана с лечебните свойства на местността. Този фактор може да привлече повече туристи и да увеличи заетостта в спа хотелите.

Туристическият сектор в България беше сериозно засегнат от пандемията от COVID-19. Забраната за пътувания и ограниченията в движението доведоха до значителен спад в туристическия поток през последната година. Въпреки това, с настъпването на лятото и постепенното отпускане на мерките, се очаква възстановяване на туризма.

Спа хотелите имат потенциал да привлекат туристи, които търсят релакс и възстановяване. Благоприятната климатична обстановка и природните ресурси в България правят страната привлекателна дестинация за спа туризъм.

Очаква се спад в броя на чуждестранните туристи поради продължаващите ограничения за пътуванията. Вместо това, спа хотелите може да видят повече гости от самата страна. Много българи избират да прекарат почивката си в родината поради несигурността около пандемията.

Засегнатите от кризата спа хотели предприемат мерки за привличане на клиенти и увеличаване на заетостта. Някои предлагат намалени цени или пакетни оферти, които включват различни процедури и услуги. Това може да бъде стимул за туристите да изберат спа хотелите като дестинация за почивка.

Въпреки предизвикателствата, свързани с пандемията, спа хотелите в България се надяват на успешен летен сезон. Заетостта от над 50% би била положителна стъпка към възстановяването на туристическия сектор. Споделянето на информация за иновациите и лечебните свойства на местността може да помогне за привличането на повече гости.

В заключение, Сийка Кацарова изрази оптимизъм относно заетостта в спа хотелите през месеците юли и август. Тя подчерта необходимостта от иновации и рекламни усилия, които да привлекат повече туристи. Времето ще покаже дали очакванията ще се осъществят и дали туристическият сектор ще започне да се възстановява от последствията на пандемията.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign