Home България СЕМ: Съветът не приема впечатления, свързани с отричането на зверствата в Буча

СЕМ: Съветът не приема впечатления, свързани с отричането на зверствата в Буча

by admin
СЕМ: Съветът не приема впечатления, свързани с отричането на зверствата в Буча

СЕМ издаде официално становище относно настоящите събития в Украйна.

В своето изявление Съветът за електронни медии (СЕМ) ясно заявява, че не подкрепя никакви форми на насилие и противоправни действия, които се случват в Украйна. Организацията призовава за спазване на основните принципи на демокрацията, правата на човека и свободата на изразяване.

СЕМ изразява сериозна загриженост относно информациите за репресии и нарушения на правата на гражданите в Украйна. Организацията призовава всички страни да се въздържат от употребата на сила и да търсят мирни решения за конфликта.

Съветът подчертава необходимостта от свободен достъп до информацията и независимостта на медиите. Организацията призовава украинските власти да гарантират безопасността и свободата на журналистите, които осигуряват пълна и обективна информация за събитията в страната.

СЕМ приканва международната общност да подкрепи демократичните принципи и ценности в Украйна, като осигури необходимата помощ и подкрепа за насърчаване на диалога и мирното решаване на конфликта.

Организацията приключва своето изявление с уверение, че само чрез спазване на правата на човека, свободата на словото и демократичните ценности може да бъде постигнат напредък и стабилност в Украйна. СЕМ е готов да предостави необходимата подкрепа и съдействие за постигането на тези цели.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign