Home България „Рожен“ – Изява на българското народно творчество и животновъдство ще възпламени духа на България от 14 до 16 юли

„Рожен“ – Изява на българското народно творчество и животновъдство ще възпламени духа на България от 14 до 16 юли

by admin
„Рожен“ – Изява на българското народно творчество и животновъдство ще възпламени духа на България от 14 до 16 юли

Рожен – Събор на народното творчество и животновъдство ще се проведе отново тази година, с цел да възпламени искрата на българската култура и да обедини нацията! Емблематичният фестивал, който привлича хиляди посетители от цялата страна, ще се състои в планинския комплекс Рожен, разположен в Родопите.

Съборът е известен с богатата си програма, която представя разнообразни аспекти на българското народно творчество. Посетителите ще имат възможността да се насладят на изпълнения от фолклорни групи, оркестри и индивидуални изпълнители. Традиционните песни и танци ще пресъздадат атмосферата на богатия ни културен наследник.

Освен музикалната програма, фестивалът предоставя платформа за представяне на ремесла и занаяти. Майсторите ще демонстрират уменията си в изработката на традиционни български изделия, като килими, шевици, кукерски маски и други. Посетителите ще имат възможността да се запознаят с богатството на българските ремесла и да закупят уникални сувенири.

Животновъдството е съществена част от Рожен и гостите ще имат възможността да видят различни породи животни – от овце и крави до коне и птици. Ще има демонстрации на традиционни занаяти, свързани с животновъдството, както и конкурси за най-красива животинска порода.

Организаторите на фестивала работят усилено, за да осигурят безопасна обстановка за всички посетители. Спазването на препоръчителните мерки за социално дистанциране и хигиена е от първостепенно значение.

Рожен – Събор на народното творчество и животновъдство представлява важно събитие за българската култура и традиции. Той не само запалва искрата на българщината, но и обединява нацията в едно голямо празненство на българското наследство.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign