Home България Разкриват съкровища от историята на Египет в изложба във Варна

Разкриват съкровища от историята на Египет в изложба във Варна

by admin
Разкриват съкровища от историята на Египет в изложба във Варна

Изложбата “Египетска приказка” представя богатствата от египетската история в Двореца на културата и спорта във Варна.

На тази изложба се разкрива древният свят на Египет, който привлича интереса на посетителите си. Тук можем да видим разнообразие от артефакти, които ни показват богатството и културното наследство на тази древна цивилизация.

Сред изложените съкровища има мумии, саркофаги, статуи на фараони и богове, както и различни предмети от ежедневния живот на египтяните. Тези артефакти ни помагат да се запознаем по-добре с религията, обичаите и вярванията на древните египтяни.

Изложбата “Египетска приказка” не само ни предоставя възможност да се потопим в далечното минало, но и да разберем повече за значението на Египет в световната история. Тази древна цивилизация е оставила неизгладим отпечатък в областта на архитектурата, изкуството, науката и много други сфери.

Изложбата е отворена за посетители от всички възрасти и предлага интерактивни активности и образователни програми. Това я прави подходяща за семейни посещения, ученически екскурзии или просто за любопитните души, които желаят да разширят своите познания за древната Египетска цивилизация.

Не пропускайте възможността да се потопите в мистерията на Египет и да се насладите на богатството на неговата история. Изложбата “Египетска приказка” ще бъде отворена до края на месец юни.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign