Home България Разговор между Зеленски и Байдън за протестите в Русия

Разговор между Зеленски и Байдън за протестите в Русия

by admin
Разговор между Зеленски и Байдън за протестите в Русия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е обсъдил в телефонен разговор с американския президент Джо Байдън важни въпроси относно двустранните отношения и сигурността на региона. Разговорът между двамата лидери се проведе в приятелска и конструктивна атмосфера.

Зеленски подчерта, че Украйна цени подкрепата на САЩ за нейната териториална цялост и суверенитет. Той изрази благодарността си към Байдън за ангажимента на САЩ към украинската безопасност и подчерта необходимостта от продължаване на партньорството между двете страни.

Президентите обсъдиха и значението на споделените ценности между Украйна и САЩ, като демокрацията, правата на човека и борбата с корупцията. Зеленски заяви, че Украйна е решена да продължава своята реформаторска програма и да работи активно за постигане на по-добро бъдеще за своите граждани.

Двамата лидери обсъдиха и ситуацията в Източна Украйна, където продължават въоръжените сблъсъци. Зеленски подчерта необходимостта от мирно решение на конфликта и призова за подкрепа от страна на САЩ.

Байдън изрази подкрепата си към Украйна и заяви, че САЩ ще продължат да работят за стабилността и сигурността в региона. Той подчерта значението на дипломацията и мултилатерализма в решаването на конфликтите.

Разговорът между Зеленски и Байдън е част от усилията на Украйна да укрепи своите двустранни отношения с ключовите партньори. Володимир Зеленски заяви, че е готов да работи активно за разширяване на сферата на сътрудничество между Украйна и САЩ в различни области, като енергетиката, технологиите и културните връзки.

Телефонният разговор между двамата президенти приключи с обещание за продължаване на диалога и укрепване на партньорството между Украйна и САЩ.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign