Home България Путин ще изнесе обръщение относно положението в Москва

Путин ще изнесе обръщение относно положението в Москва

by admin
Путин ще изнесе обръщение относно положението в Москва

Кадър Кремъл

Един от най-известните руски бизнесмени и близък сътрудник на президента Владимир Путин, Евгений Пригожин, обвини Министерството на отбраната в Русия, че е извършило обстрел на негови позиции в Сирия. Той твърди, че в резултат на този обстрел са загинали около 2 000 бойци от групировката, която контролира.

Пригожин е известен като “кулинарният предприемач” и е основател на компанията “Конкорд Мениджмънт и Консултанс”, която предоставя услуги за хранене на руската армия. Той се свързва и с частни военни фирми, които работят за интересите на Русия в Сирия.

Според Пригожин обстрелите са станали причина за сериозни загуби за групировката му. Той заявява, че Министерството на отбраната не е спазило договореностите и е направило нападение без предупреждение. Това, според него, е нарушение на международното право и договореностите за прекратяване на огъня в Сирия.

Пригожин е изразил своята ярост и недоволство от действията на Министерството на отбраната. Той твърди, че ще предприеме всички необходими стъпки, за да защити интересите си и да разкрие тези, които са отговорни за обстрелите.

От Министерството на отбраната все още не са коментирали обвиненията на Пригожин. Но тези новости вече предизвикаха значително внимание и разисквания както в Русия, така и в международната общност.

Сега остава да видим как ще се развие тази ситуация и дали обвиненията на Пригожин ще бъдат потвърдени или опровергани. Всички очакваме повече информация и яснота по случая.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign