Home България Производителите съобщават: Черешите няма да има, но домати ще бъдат налични

Производителите съобщават: Черешите няма да има, но домати ще бъдат налични

by admin
Производителите съобщават: Черешите няма да има, но домати ще бъдат налични

Производители обещават зеленчукова продукция през лятото, но не случили с черешовата:

Държавната комисия по стопанско регулиране (ДКСР) проведе среща с производители на зеленчуци и плодове, за да обсъдят предстоящата лятна сезонна продукция. Производителите обещаха, че ще има достатъчно наличности от домати, краставици, патладжани и други зеленчуци, но не успяха да гарантират наличността на череши.

Според производителите, причината за това е лошата метеорологична обстановка през последните месеци. Ниски температури и много дъждове водят до забавяне на растежа на плодовете и намаляване на производството.

Въпреки това, ДКСР призова производителите да направят всичко възможно, за да осигурят наличност на череши през лятото. Те бяха уведомени, че ще бъдат подложени на строг контрол за качеството на продукцията и цените, които предлагат.

В момента, цените на черешите са доста високи поради липсата на наличности. Според производителите, цените ще останат високи, докато не се появят повече плодове на пазара. Те обещават, че ще направят всичко възможно, за да увеличат производството и да нормализират цените.

Въпреки липсата на череши, производителите са оптимистични за лятната сезонна продукция и се надяват да предложат на пазара висококачествени зеленчуци и плодове.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign