Home България Пригожин приема предложен от Лукашенко план за усилване на напрежението

Пригожин приема предложен от Лукашенко план за усилване на напрежението

by admin
Пригожин приема предложен от Лукашенко план за усилване на напрежението

Ръководителят на ЧВК “Вагнер”, Евгений Пригожин, е приел предложението на президента на Беларус, Александър Лукашенко, да спре движението на отрядите на “Вагнер” и да предприеме стъпки за деескалация. Това съобщи ТАСС, цитирайки пресслужбата на беларуския държавен глава.

Според пресслужбата на Лукашенко е разработен “изгоден и приемлив вариант” за разрешаване на конфликта в Беларус. Двете страни са се съгласили да спрат движението на отрядите на “Вагнер” и да започнат процеса по деескалация.

Тази новина идва след продължителни протести в Беларус, свързани с президентските избори. Протестите започнаха след обвинения за изборни измами и репресии срещу опозиционни кандидати. В резултат на това, Лукашенко предложи план за деескалация, който беше приет от Пригожин.

Двете страни се надяват, че този план ще помогне за възстановяването на стабилността и спокойствието в Беларус. Очаква се, че отрядите на “Вагнер” ще бъдат изтеглени и ще бъдат предприети мерки за прекратяване на насилието.

Тази новина е от голямо значение за Беларус и международната общност, като се надява да допринесе за постигането на мирно решение на конфликта. Времето ще покаже дали този план за деескалация ще бъде успешен и дали ще доведе до политическа стабилност в страната.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign