Home България Пригожин обяви начало на правосъдния поход, Кремъл го обвини във въоръжен протест и въведе план “Крепост”

Пригожин обяви начало на правосъдния поход, Кремъл го обвини във въоръжен протест и въведе план “Крепост”

by admin
Пригожин обяви начало на правосъдния поход, Кремъл го обвини във въоръжен протест и въведе план "Крепост"

Ръководителят на частната армия “Вагнер” изрази обвинения срещу министъра на отбраната за извършване на артилерийски и въздушни удари в зони, които не са били цел. Това разкри информационен източник, който предпочита да остане анонимен.

Според ръководителя на “Вагнер”, министърът на отбраната е отговорен за неправомерните атаки, които са причинили значителни щети и жертви. Той твърди, че тези действия не само са противоречие на международното право, но и представляват сериозна заплаха за мирния процес в региона.

Представители на министерството на отбраната отказаха да коментират обвиненията. Все пак, те заявиха, че ще проведат подробно разследване по случая и ще предприемат необходимите мерки при установяването на фактите.

“Вагнер” е частна войска, която оперира извън официалната структура на руската армия. Тя е известна с участието си в конфликти като тези в Украйна и Сирия. Въпреки че не е ясно колко точни са обвиненията, те предизвикват сериозни въпроси относно дейността и легитимността на “Вагнер”.

Международната общественост следи развитието на случая с интерес и призовава за независимо разследване, което да установи истината и да накаже отговорните за престъпленията. Очаква се да има новости по този въпрос в близко бъдеще.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign