Home България Прекратяват се полетите към морските дестинации (Причините)

Прекратяват се полетите към морските дестинации (Причините)

by admin
Прекратяват се полетите към морските дестинации (Причините)

Полетите от София до морските летища Варна и Бургас може да бъдат забранени поради екологични причини, съобщава “Телеграф”. Причината за това са все по-строгите екологични мерки в някои държави от Европейския съюз и общата политика на Брюксел за намаляване на въглеродния диоксид, известна като “Зелена сделка”. Един от факторите, които засягат чистия въздух и околната среда, е авиацията.

Според информацията, авторитетните органи разглеждат възможността да спрат полетите от София до Варна и Бургас поради опасенията за околната среда. Това може да има сериозни последствия за туристическия сектор и пътешествениците, които използват тези летища.

Забраната на полетите ще бъде резултат от стремежа на ЕС да намали емисиите на парникови газове и да постигне по-чист въздух. Това е част от общата политика на ЕС за борба с изменението на климата и опазване на околната среда.

Въпреки че забраната може да има положителен ефект върху околната среда, тя ще предизвика сериозни проблеми за туризма и икономиката в региона. Мнозина използват полетите от София до Варна и Бургас, особено през летните месеци, за да посетят морските курорти и да се насладят на почивката си.

Туристическият сектор вече пострада значително поради пандемията от COVID-19, а забраната на полетите може да удари още по-силно. Хотели, ресторанти и други бизнеси, свързани с туризма, ще изпитат сериозни финансови загуби.

Очаква се авторитетните органи да проведат подробни проучвания и анализи преди да вземат окончателно решение относно забраната на полетите. Това ще даде възможност за разглеждане на алтернативни решения и намиране на компромис между опазването на околната среда и подкрепата на туризма.

Въпреки неизвестността, е ясно, че полетите от София до Варна и Бургас са застрашени. Това предизвиква тревога и безпокойство сред хората, които планират да посетят морските курорти през следващите години. Остава да се види как ще се развият събитията и дали ще бъде намерено устойчиво решение, което да задоволи всички интереси – както тези на околната среда, така и тези на туризма.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign