Home България Правителството предприема превантивни действия за гарантиране на сигурността и подкрепа на българската военна индустрия

Правителството предприема превантивни действия за гарантиране на сигурността и подкрепа на българската военна индустрия

by admin
Правителството предприема превантивни действия за гарантиране на сигурността и подкрепа на българската военна индустрия

Премиерът акад. Николай Денков е дал задание на Министерството на икономиката и индустрията и МВР – Главна дирекция “Национална полиция” да извършат редица мерки за подобряване на икономическата ситуация в страната. Това решение бе взето след серия от срещи и консултации с експерти от различни области.

Една от основните цели на тези мерки е стимулиране на предприемачеството и иновациите в България. Премиерът призова Министерството на икономиката да разработят програма за подпомагане на стартиращите компании, която да им предоставя необходимата финансова помощ, консултации и обучение.

Освен това, акад. Денков поиска от МВР – Главна дирекция “Национална полиция” да увеличат контрола върху нелегалната търговия и корупцията. Той подчерта необходимостта от по-строг надзор върху финансовите операции, които могат да бъдат свързани с незаконни дейности.

Премиерът изрази и желание за подобряване на инфраструктурата в страната. Той призова Министерството на икономиката да разработят план за модернизация на пътищата, железопътната мрежа и енергийната инфраструктура. Това ще допринесе за по-добро свързване на регионите и улесняване на транспорта на стоки и хора.

Премиерът акад. Николай Денков подчерта необходимостта от сътрудничество между правителството, бизнеса и гражданското общество за успешното изпълнение на предложените мерки. Той заяви, че само чрез обединени усилия можем да постигнем стабилност и просперитет за страната.

Имайки предвид амбициозността на задачите, Премиерът акад. Николай Денков призова всички министри да работят усилено и отговорно, с цел постигането на поставените цели. Той завърши със силно уверение, че съвместните действия ще доведат до положителни промени и напредък за България.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign