Home България “По доклад от Великобритания: “Вагнер” се приближава до Москва”

“По доклад от Великобритания: “Вагнер” се приближава до Москва”

by admin
"По доклад от Великобритания: "Вагнер" се приближава до Москва"

Кадър Телеграм

Според доклад на военното министерство на Великобритания, части от групировката “Вагнер” се предполага, че са преминали през Воронежка област в Русия и са продължили към непосредствената близост на украинската граница. Това развитие на събитията е от особена геополитическа важност и предизвиква сериозни загрижености в международната общност.

Групировката “Вагнер” е известна като руска частна военна компания, която оперира извън официалните структури на руската армия. Счита се, че тя има свързаност с Кремъл и участва в различни конфликти по света.

Преминаването на “Вагнер” през Воронежка област и приближаването им до украинската граница представлява потенциална заплаха за украинската териториална цялост и суверенитет. Това може да доведе до допълнително влошаване на вече напрегнатата ситуация в региона.

Международната общност следи внимателно развитието на събитията и изразява сериозна загриженост относно възможните последствия. Великобритания и другите западни държави призовават Русия да спазва международното право и да не допуска нарушения на териториалния суверенитет на Украйна.

Следващите дни ще бъдат от решаващо значение за развоя на ситуацията. Очаква се международната общност да предприеме необходимите стъпки за предотвратяване на потенциален конфликт и за гарантиране на мир и стабилност в региона.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign