Home България Почитаме светите мъченици от Доростол

Почитаме светите мъченици от Доростол

by admin
Почитаме светите мъченици от Доростол

Снимка: Булфото

Днес, Българската православна църква отбелязва Събор на Светите Доростолски мъченици. Това е най-новият празник в православния календар и се провежда всяка година на 5-и юли.

Светите Доростолски мъченици са група от 36 светци, които бяха убити през 9-и век от арабските завоеватели. Те бяха християни, които не се отказаха от своята вяра и за това бяха жестоко измъчвани и убити.

Този празник е посветен на техните подвизи и жертви. В този ден, християните се помнят за мъчениците и изразяват благодарност към тях за техния пример на вярност и стойност.

В църквата се провеждат специални служби и молитви по повод на Събора на Светите Доростолски мъченици. Християните се събират да помолят за благословия, защита и сила да следват пътя на вярата.

Този празник е от значение за българската православна общност, като се отбелязва не само в България, но и в други страни, където има българска диаспора. Той представлява символ на християнската вяра и настоящето на България като православна държава.

Съборът на Светите Доростолски мъченици е време за размишление и вдъхновение за всички християни. Той ни напомня за ценностите на вярата и готовността да посвещаваме живота си за нещо по-висше.

Така честваме този специален ден в православния календар и изразяваме своята почит към Светите Доростолски мъченици. Нека техният пример ни води и нека запазим живота си, основан на тези ценности.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign