Home България Полша включи шестима българи в разследването на “Северен поток”

Полша включи шестима българи в разследването на “Северен поток”

by admin
Полша включи шестима българи в разследването на "Северен поток"

Отново се появиха съмнения за присъствието на българска следа в разследването на взрива на газопровода “Северен поток”.

Полската прокуратура заявява, че на мястото на инцидента са открити следи, които може да свидетелстват за участие на български граждани. Според тях, има вероятност за причастност на български граждани в планирането и изпълнението на взрива.

В момента полските органи провеждат подробно разследване, за да установят точните обстоятелства около инцидента. Те работят с колегите от България и други държави, за да получат необходимата информация и доказателства.

Взривът е станал на 17 май 2022 година в близост до полското село Гжегожовице. Той е предизвикал сериозни щети по газопровода “Северен поток”, който е от жизненоважно значение за доставката на природен газ към Европа.

Досега не са обявени официални обвинения срещу български граждани, но разследващите органи продължават да проверяват всички възможни версии и следи. Очаква се да бъдат предприети допълнителни действия, за да се установят отговорните лица и мотивите зад взрива.

В случай на потвърждение на българската присъствие, това може да има сериозни последици за дипломатическите отношения между България и Полша, както и за енергийната сигурност на Европейския съюз като цяло.

Оставаме в очакване на новини от разследването и ще информираме своевременно за всякакви новости по темата.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign