Home България Петков: В случай на невършените обещания, ще поискаме оттеглянето на правителството

Петков: В случай на невършените обещания, ще поискаме оттеглянето на правителството

by admin
Петков: В случай на невършените обещания, ще поискаме оттеглянето на правителството

“Продължаваме Промяната – Демократична България” ще поиска оставката на правителството “Денков – Габриел” при неизпълнение на седем гаранции. Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков след заседание на парламентарната група на коалицията. Петков посочи, че ще поканят представители на ГЕРБ-СДС за формализиране на гаранциите в документ, наречен “Механизъм за гарантиране”.

Според информацията, партията “Продължаваме Промяната – Демократична България” е решена да инициира процес за оставка на текущото правителство, ако не бъдат изпълнени седемте гаранции, които те смятат за важни за страната.

Сред тези гаранции е включено подобряването на икономическото положение в България, борбата с корупцията и престъпността, реформа в образованието и здравеопазването, както и укрепването на демократичните институции.

Съпредседателят на партията, Кирил Петков, заяви, че ще поканят представители на ГЕРБ-СДС, които са част от правителството “Денков – Габриел”, за да формализират гаранциите в специален документ, който ще бъде наречен “Механизъм за гарантиране”. Това е необходимо, за да се установи ясно какви са очакванията и задълженията на правителството.

Партията “Продължаваме Промяната – Демократична България” е изразила сериозна загриженост по отношение на текущото положение в страната и смята, че правителството трябва да поеме отговорност и да изпълни обещанията си. В противен случай, те ще предприемат необходимите стъпки за промяна в управлението на България.

Това решение е взето след задоволителното провеждане на заседание на парламентарната група на коалицията. Представителите на партията считат, че е необходимо да се действа бързо и решително, за да се гарантира напредък и развитие за страната.

В заключение, партията “Продължаваме Промяната – Демократична България” е решена да поиска оставката на правителството “Денков – Габриел”, ако не бъдат изпълнени седемте гаранции. Те ще работят в партньорство с представители на ГЕРБ-СДС, за да формализират тези гаранции в специален документ. Целта им е да осигурят промяна и подобрение в управлението на България.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign