Home България Ново интригуващо разколно събитие в “Възраждане”: Вчера подкрепиха ГЕРБ и ДПС, днес обратно

Ново интригуващо разколно събитие в “Възраждане”: Вчера подкрепиха ГЕРБ и ДПС, днес обратно

by admin
Ново интригуващо разколно събитие в "Възраждане": Вчера подкрепиха ГЕРБ и ДПС, днес обратно

…нкретност с предложението за изменение на Закона за борба с корупцията. Председателят на партията, г-н Иванов, изрази ясна подкрепа за предложението и призова всички членове на партията да гласуват в негова полза.

Тази инициатива е част от стратегията на “Възраждане” да бъде активен участник в борбата с корупцията в България. Партията вече е представила редица законопроекти, които имат за цел да засилят контрола и наказанията за корумпирани дейци.

Предложението за изменение на Закона за борба с корупцията включва редица нововъведения, които ще помогнат за по-ефективното преследване и наказване на корумпирани лица. Сред тях са разширяването на правомощията на специализирания прокурорски орган, увеличаването на минималните наказания и засилването на контрола върху финансовите операции.

Партията обясни, че тези промени са необходими, за да се противодейства на разпространената корупция в страната. “Възраждане” вярва, че само посилването на контрола и наказанията може да доведе до по-чиста и прозрачна администрация.

Гласуването на предложението беше придружено от оживена дискусия в парламента. Някои опозиционни партии изразиха съмнения относно ефективността на предложените мерки и подчертаха необходимостта от по-широк консенсус между всички политически сили.

Въпреки това, предложението за изменение на Закона за борба с корупцията получи широка подкрепа от страна на “Възраждане” и другите правителствени партии. Това показва сериозното отношение към проблемите на корупцията и желанието за решаването им.

Сегашното гласуване е само етап в процеса на приемане на измененията в Закона за борба с корупцията. Следващата стъпка е разглеждането на предложението в комисията по правосъдие и след това окончателното гласуване в парламента.

“Възраждане” се надява, че предложението ще бъде прието и ще допринесе за по-силна борба с корупцията в България. Партията обещава да продължи да работи активно за промените, които счита за необходими за постигането на по-чиста и прозрачна държавна администрация.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign