Home България Ново гласуване в Гърция

Ново гласуване в Гърция

by admin
Ново гласуване в Гърция

Гласуването е задължително по закон.

Гърците отново отиват до изборните урни, предава bTV. В страната се провежда нов вот за парламентарни избори, като гражданите трябва задължително да упражнят своята гласова воля.

Това е вторият път през последните шест месеца, когато гърците се отправят на избори. Предишното гласуване се проведе през юли 2019 г., след като правителството загуби доверието на парламента.

На този път, обаче, изборите са още по-значими поради политическата нестабилност в страната. Според анализаторите, резултатът от тези избори може да определи бъдещето на Гърция и нейната икономика.

Водещият претендент за победа е Нова демокрация – консервативната партия, която обещава стабилност и икономически растеж. Тя има предимство спрямо текущото управление на Сиракзис, което се бори с икономически проблеми и социални напрежения.

Освен Нова демокрация, другите партии, които участват в изборите, са Сирита – левичарска партия, Междусъюзническият народен фронт – националистическа партия и Комунистическата партия.

Изборите ще определят не само политическото бъдеще на Гърция, но и нейната роля в Европейския съюз. В случай на победа на Нова демокрация, страната може да поеме по по-консервативен път и да засили своята позиция в ЕС.

Гласуването е отворено през целия ден и гражданите имат задължението да упражнят своята гласова воля. Очаква се резултатите от изборите да бъдат обявени до края на деня.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign