Home България “Нова демокрация” спечели вота в Гърция с резултат от 40,56%

“Нова демокрация” спечели вота в Гърция с резултат от 40,56%

by admin
"Нова демокрация" спечели вота в Гърция с резултат от 40,56%

Консервативната партия “Нова демокрация” в Гърция постигна победа на парламентарните избори с ясно мнозинство. Бившият премиер Кириакос Мицотакис и неговата партия се завърнаха към властта след четири години на управление от левичарската Сирис.

Според официалните резултати, “Нова демокрация” спечели около 40% от гласовете, което ще им осигури 158 места в 300-членния парламент. Това е достатъчно за формиране на самостоятелно правителство и за избор на нов министър-председател.

Митсотакис обеща да предприеме редица икономически и социални реформи, които ще подобрят живота на гражданите. Той заяви, че ще работи усърдно за стимулиране на икономиката, привличане на инвестиции и създаване на работни места.

Преминаването към консервативното правителство се очаква да доведе до промени в политическата атмосфера на Гърция. Митсотакис обеща да засили гръцката позиция в Европейския съюз и да предприеме мерки за укрепване на границите на страната в борбата с нелегалната имиграция.

Сирис, които спечелиха изборите през 2015 г., не успяха да изпълнят своите обещания за промени и реформи. Техният лидер, бившият премиер Алексис Ципрас, призна поражението и пожела успех на новото правителство.

Международната общност поздрави “Нова демокрация” за победата и изрази надежда, че Гърция ще продължи по пътя на стабилността и растежа. Очаква се новото правителство да започне работа в най-скоро време и да предприеме необходимите действия за постигането на своите цели.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign